Το σχολείο μας – Μια ιστορική διαδρομή από το χθες στο σήμερα.

Ανηφορίζοντας από το λιμάνι προς την Ανάληψη θα συναντήσουμε το σχολείο μας. Πρωτολειτούργησε το 1982. Πρώτος γυμνασιάρχης ανέλαβε ο θεολόγος κος Μυτιληναίος Γεώργιος μέχρι το 1986 και από το 1987 και για μια εικοσαετία μέχρι το 2007 διευθυντής του σχολείου διατέλεσε ο μαθηματικός και θεολόγος κος Κουμπής Ανδρέας. Και οι δύο υπήρξαν καθηγητές της Αναργυρείου Σχολής και έχοντας αυτή την σημαντική  εκπαιδευτική εμπειρία συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πνευματική και πολιτιστική συμβολή του σχολείου στην τοπική κοινωνία μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων, στην πλειοψηφία του από καθηγητές που είχαν εντοπιότητα.

Μέσα σε αυτήν την εκπαιδευτική διαδρομή των δύο πρώτων δεκαετιών θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην φιλόλογο Αντωνιάδου Καίτη που σφράγισε με το έργο και την πολύπλευρη δράση της το Γυμνάσιο Σπετσών και που δυστυχώς έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή -το 2000- στερώντας το σχολείο μας από μια αξιόλογη εκπαιδευτικό.

Μετά το 2000 πολλοί από τους παλαιούς καθηγητές συνταξιοδοτήθηκαν. Όμως, ευτυχώς, νέοι εκπαιδευτικοί ήρθαν να συνεχίσουν το έργο τους. Πολλοί από αυτούς παρέμειναν στο νησί για πολλά χρόνια και εργάστηκαν με ζήλο και αγάπη για τους μαθητές. Κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν μέχρι σήμερα την παιδαγωγική και διδακτική προσπάθεια, μαζί με όσους καθηγητές προστίθενται κάθε χρόνο στο δυναμικό του σχολείου.

Σε αυτά τα 38 χρόνια λειτουργίας του σχολείου πολλές είναι οι δραστηριότητες του, τα πολιτιστικά- περιβαλλοντικά προγράμματα, οι θεατρικές παραστάσεις, οι εκπαιδευτικές εκδρομές, ή χορωδία, οι γιορτές, οι διδακτικές επισκέψεις, οι αθλητικές δράσεις.

Κάποιες από αυτές θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε παρουσιάζοντας την ιστορία του σχολείου μας.

Επιμέλεια: Μάρκου Παναγιώτα -Φιλόλογος